Stratul
interior

Stratul functional, trebuie să aibă proprietăti de izolare termica si fonica cat mai bune. Trebuie sa fie elastic, astfel incat sa absoarba miscarile structurale si dilatarile ferestrei.

Stratul
de mijloc

Izoleaza clima interioara a incaperii de clima exterioara. Difuzia-infuzia vaporilor este oprita, astfel incat se elimina riscul aparitiei mucegaiului in stratul de mijloc.

Stratul
exterior

Conceput special pentru a opri apa sub formă lichidă de a pătrunde în rosturi.Protejează împotriva ploilor torentiale și a vântului. Permite uscarea rostului si difuzia vaporilor.

Calitatea ferestrelor depinde într-o mare măsură de executia montajului!

Etansarea corespunzatoare implica interactiunea celor trei straturi, si fiecare trebuie sa-si indeplineasca functia lor, fara a interfera sau a neutraliza functiile celorlalte straturi.

Prin urmare toate cele trei straturi trebuie sa fie considerate ca un sistem intreg, si trebuie sa fie luate in considerare inca din faza de planificare.

Pentru a preveni deteriorarea zonei de legatura intre ferestrele si usile exterioare si zidarie, montajul acestora trebuie atent planificat.

 

Sistem ProfesionalSistem Profesional tip RALSistem Vario
Stratul interiorXFolie bariera de vaporiFolie bariera de vapori
Stratul de mijlocStratul de mijlocSpuma poliuretanica cu celule flexbileSpuma poliuretanica cu celule flexbile
Stratul exteriorStratul exteriorBanda ExpandabilaBanda Expandabila

 

Recomandate pentru case pasive.

Sistemul Vario

Interior:
100% etans, bariera de vapori care izoleaza mediul interior al incaperii de exterior, eliminand riscul aparitiei mucegaiului in stratul de mijloc.

Mijloc:
Izolare termica si fonica, stratul este elastic si absoarbe miscarile structurale si dilatarile ferestrei.

Exterior:
Strat de protectie impotriva intemperiilor vremii, este special conceput pentru a opri apa sub forma lichida de a patrunde in rosturi. Protejeaza impotriva ploilor torentiale si a vantului.

TOP